Financiranje…jedna jako bitna stavka za funkcioniranje jedne zajednice poput naše…

Remar je nevladina neprofitabilna udruga koja se financira sama svojim radom. U Remaru rade svi zajedno i korisnici i odgovorne osobe (volnteri).

           Dečki najčešće rade u dućanima sa rabljenim tzv. second-hand namještajem i robom. Tu montiraju, obnavljaju i prodaju namještaj koji im poklanjaju građani grada u kojem jesu.Također obavljaju i poslove s vozilima za transport te s njima rade selidbe, razne transporte,  odvoze namještaja i glomaznog otpada, bijele tehnike te ostalog EE otpada. Isto tako obavljajuse i soboslikarski radovi, građevinski radovi, bravarija, stolarija, itd.

U sklopu centra imamo i Restauratorske radionice u kojima se obavljaju usluge restauracije stilskog i antiknog namještaja, tradicionalnim tehnikama….

Djevojke najčešće obavljaju kućanske poslove, čiste stanove, kancelarije, poslovne prostore, urede, stubišta, dijele propagandne lisiće centra, bave se prepakiravanjem raznih proizvoda za velike supermarkete, odžavaju parkinge supermarketa, rade u uredu Remar centra.

To su materjalni poslovi neophodni da bi ljudi stekli radne navike i znali se ponašati u raznim situacijama što im pomaže da jednoga dana hrabrije iskorače natrag u svijet i suoče se sa svakodnevnim problemima i poteškočama na radnim mjestima na kojima će jednoga dana morati raditi.