Liječenje ovisnosti i rehabilitacija ovisnika

 

Ovisnost je psihofizičko stanje koje nastaje uslijed kontinuiranog konzumiranja supstance ili ustaljene navike, koja uzrokuje ovisnost te nakon toga dolazi do ponovne psihofizičke “potrebe”  za određenom stimulansom na koju se ovisnik privikao.

Iako ovisnik može uočiti da upotreba droge ili neke druge navike (kockanje i sl.) ima izraženo destruktivan učinak sa velikim socijalnim, psihičkim i fizičkim posljedicama po njega i članove obitelji ili osobe sa kojima je okružen, osoba (ovisnik) i dalje nastavlja sa učestalim ponavljanjem.

Dolazi se do stanja, kada ovisnik više nije u mogućnosti da se samovoljno odrekne psihoaktivne supstance (droge) ili navike, usprkos spoznaji da upravo ona dovodi do svih postojećih problema.

Ovisnik pokušava najprije sakriti svoju ovisnost a kada to više nije moguće živi u uvjerenju da to što radi može sam kontrolirati iako je svjestan da treba pomoć.

Prvi koraci u liječenju ovisnosti se sastoje od priznanja sebi, da je ovisnik i  da treba pomoć

 Put do oporavka počinje s jednim telefonskim pozivom.  Nazovi nas još danas.contact-icon

Program

 

Liječenje ovisnosti i rehabilitaciju ovisnika u Remar-u se zasniva na holističkom pristupu (Psihološki, fizički i socijalni) kojim pristupa pojedincu, imajući u vidu cjelovitost osobe kao fizičko, duhovno i duševno (um, volja i emocija) biće.

Program se temelji na biblijskom svjetonazoru i kršćanskim načelima.

Program rehabilitacije se dijeli u dvije faze i više etapa.

1.Faza:  Detoksikacija i prilagodba, koja se odvija u našim kućama za prihvat i “detox” tj skidanje u kontroliranim uvjetima gdje se polaznik (štićenik) programa dovodi u stabilno stanje.

2.Faza: Rehabilitacija i resocijalizacija, u ovoj fazi se više bavimo otkrivanjima uzroka zbog kojih se osoba uopće počela drogirati ili predavati opsesivnim navikama (kockanje) i detaljnijim upoznavanjem načina života koji je osoba vodila i što ju je dovelo do droge, izgraditi individualni pristup, pošto je slučaj do slučaja različit.

U potpunosti besplatan

 

Iako oko nas već dugo postoje institucije koje pokušavaju tretirati problematiku ovisnosti, poput raznih bolnica, privatnih klinika i terapijskih zajednica u kojima se sprovodi liječenje ovisnosti tj programi detoksikacije, rehabilitacije i reintegracije ovisnika, koji svoje usluge skupo naplaćuju a pošto smo svjesni da je ovisnost kronično recividirajuće stanje za koje ne postoji niti jedan garant da uloženi novac u liječenje donosi i željene rezultate.

Također nakon dugogodišnje ovisnosti često osoba, kao i njegova obitelj (koji su subovisnici) su  na samom financijskom krahu i nisu u mogućnosti priuštiti skupocjene tretmane sa upitnim dugotrajnim rezultatima.

Nakon 35 godina iskustva  (18 godina u hrvatskoj) i tisuće osoba sa kojima smo se susreli, možemo sa velikom odgovornošću tvrditi; da samo požrtvovan i predan rad sa ovisnicima koji nema cijenu dovodi do rezultata. Iz osobnog iskustva znamo da je izlazak iz narkomanije moguć i da se on jednostavno ne može platiti.

Pokrenuti ljubavlju Božjom za sve izgubljene i bolesne (ovisne) među kojima smo i mi (većina voditelja i odgovornih u našim kućama su bivši ovisnici) je da program liječenja, odvikavanja, rehabilitacije i resocijalizacije u centru  Remar  bude u potpunosti besplatan, kako za korisnike tako i za članove njihovih obitelji (majke koje dolaze sa djecom i sl)

Slanje u terapijske centre širom Europe

 

Ustanovili smo da  nije efektivno ovisnika držati u gradu ili okolini iz koje potiče ili mu je poznata, tako da korisnike šaljemo po mogućnosti što dalje od “kuće”. U Hrvatskoj to realiziramo tako da ovisnike iz južnih krajeva zemlje poput Splita, Šibenika, Zadra i Rijeke šaljemo u naše centre na području Zagreba i obrnuto. Također mislimo da ovisno o pojedincu često bolje poslati ovisnika i u drugu državu, tako da…

Vršimo slanje na rehabilitaciju u naše centre po Europi.

Za odlazak u naše kuće u inozemstvu iz Hrvatske, potrebno nas je prvo kontaktirati.

 

Rehabilitacija u Hrvatskoj

 

Za osobe u problemu ovisnosti koje žive u zemljama regije, organiziramo dolazak na program odvikavanje u naš centar u Hrvatskoj, pogotovo se odnosi na Srbiju gdje imamo prihvatnu kuću i informacijski ured u kojem se mogu dobiti sve potrebne informacije. Ured se nalazi u Zemunu, Konstantina Jovanovića 7 , odakle  organiziramo slanje u Hrvatsku ili osoba može sam doći u HR po prethodnom dogovoru.

 

 

Rehabilitacija ovisnika